• Vesmír očami detí

          • Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami vyhlásili XXXIX. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Do súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy a na slovenské kolo postúpila práca Tamary Tutkovej, žiačky 8. B triedy. Tamare srdečne blahoželáme a držíme jej palce, aby svojou prácou zaujala aj porotu v celoslovenskom kole. 

          • Vyhodnotenie školského kola Slávik Slovenska (1. - 3. roč.)

          • V pondelok 22. apríla 2024 sa stretli najlepší speváci z prvého, druhého a tretieho ročníka a zasúťažili si v speve ľudových piesní. Vybrať troch najlepších "slávikov" bolo pre porotu naozaj ťažké.

            1. miesto - Mia Psotná 3.B

            2. miesto - Ľudmila Šlachtová 2.A

            3. miesto - Emma Majerčinová 1.C

            Všetkým blahoželáme!

          • Čerstvé hlavičky

          • Naša škola sa zaregistrovala do 6. ročníka projektu Čerstvé hlavičky. Aby sme získali pre našich žiakov ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka, rozhodne verejné hlasovanie.

            Hlasovanie bude prebiehať od 25. 4. 2024 do 29. 5. 2024 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

            HLASOVAŤ JE POTREBNÉ KAŽDY DEŇ, pričom každý deň je možné zahlasovať iba raz. Hlasovať sa dá cez počítač, aj cez smartóny.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete). 

            Čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Prosíme Vás, podporte našu školu hlasovaním a pomôžte zabezpečiť pre vaše deti pravidelnú porciu zdravého, čerstvého ovocia a zeleniny. Ďakujeme.

          • Súťaž o Naj triedu – Tematický deň 25.4.2024

          • Témou mesiaca apríl bolo rifľové oblečenie + biela. Biela neodmysliteľne pristane rifľovine. Rifľovina sa vyrábala už v 15. storočí na francúzsko-talianskom území. Tradičné rifle oslavujú už 151 rokov, kedy ich svetu v slnečnej Californii predstavil nemecký prisťahovalec Levi Strauss. Užili sme si tento tematický deň. Ďakujeme úplne všetkým aj tým, ktorí na fotkách chýbajú. FOTO

          • Súťaž o Naj triedu - Deň Zeme 22.4.2024

          • Každá trieda našej školy si vyrobila zemeguľu z papiera. Žiaci vytvorili heslo „Čo môžeme urobiť preto, aby sme zachránili planétu?“ - Šetríme vodou! Recyklujeme odpad! Chráňme si planétu! Separujeme! Zbierame igelity a plasty! Mier na celom svete! Menej áut, menej vecí! Čistota! Neznečisťujem planétu! Zachráňme zem! Ochraňujme zem, ktorá chráni teba! Želáme ti aby si ťa ľudia vážili! Investujme do našej planéty! Staraj sa o zvieratká! Každý deň je deň zeme! K narodeninám ti prajeme veľa lásky a zdravia, viac života, aby si ťa ľudia vážili a chránili a aby bol mier. K triedam sa pridal aj školský klub detí, zemegule sa pochytali za ruky a vznikla tak krásna spoločná nástenka. FOTO

          • Vyhodnotenie školského kola Slávik Slovenska 2024 (5. - 9. roč.)

          • Dňa 16. apríla 2024 sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2024. V druhej kategórii súťažili žiaci 5. - 6. ročníkov. V silnej konkurencii na 1. mieste skončil MAREK STROMKO zo 6.B triedy, na 2. mieste NATÁLIA KOVÁČOVÁ z 5.A triedy a na 3. mieste sa umiestnila TIMEA LEHOTSKÁ zo 6.A triedy. V tretej kategórii súťažili žiaci 7.-9. ročníkov. Na 1. mieste sa umiestnil SAMUEL ZICH z 9.A triedy, na 2. mieste skončila ADRIANA KLAUČOVÁ zo 7.B triedy a na 3. mieste sa umiestnila TIMEA SALAJOVÁ zo 7.A triedy. Víťazom gratulujeme a držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 13.5.2024.

        • Výsledky súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN 2024
          • Výsledky súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN 2024

          • V utorok 26. marca 2024 sme v našej škole realizovali matematickú súťaž Klokan - súťažili prihlásení žiaci základných škôl z celého Slovenska.

            Po mesiaci čakania sme sa dozvedeli výsledky v jednotlivých ročníkoch v rámci našej školy nasledovne:

            1. ročník 1. miesto: Andrej Honko 1.B, 2. miesto: Jakub Vacek 1.A, 3. miesto: Radoslav Droppa 1.A

            2. ročník 1. miesto: Lucas Klenko 2.B, 2.miesto: Samuel Dutka 2.B, 3. miesto: Martin Jakš 2.A

            3. ročník 1. miesto: Tomáš Psotka 3.B, 2. miesto: Richard Buvala 3.C, 3. miesto: Petra Majerová 3.C

            4. ročník 1. miesto: Jakub Štofan, 2. miesto: Simona Antošková 4.B, Nela Petranová 4.B,Tomáš Dzúr 4.A, 3. miesto: Natália Juríková 4.B

            5. ročník 1. miesto: Alexej Kruppa 5.B, 2. miesto: Adam Makovický 5.A, 3. miesto: Juraj Slovík 5.A, Šimon Holaza 5.B

            6. ročník 1. miesto: Nela Sekeráková 6.A, 2. miesto: Vavrinec Klinec 6.A, 3. miesto Šimon Dančík 6.B

            7. ročník 1. miesto: Martin Antoška 7.B, 2. miesto: Samuel Daraboš 7.B, 3. miesto: Filip Jančuška, Erika Veselá – obaja 7.A

            8. ročník 1. miesto: Sofia Kruppová 8.B, 2. miesto: Michal Urban 8.A, 3. miesto Nela Balcová 8.B

            Najlepším riešiteľom z jednotlivých ročníkov gratulujeme, ostatným žiakom ďakujeme za prejavenú snahu zapojiť sa a zmerať si svoje vedomosti a zručnosti v matematickej súťaži!

          • Štúrov Zvolen

          • V stredu 24. apríla 2024 sa naši žiaci Alexandra Barteková z 5.A a Aleš Kňava z 8.A zúčastnili na Katolíckej univerzite v Ružomberku regionálnej súťaže Štúrov Zvolen. Je to súťaž v rétorike zameraná na oblasť rečníckeho prejavu s cieľom rozvíjať a kultivovať jazykovú komunikáciu po obsahovej aj formálnej stránke. Súťaž vytvára priestor na prezentáciu, tvorivosť a inšpiráciu. Naši žiaci dosiahli v silnej konkurencii vynikajúce výsledky. Alexandra sa v I. kategórii umiestnila na krásnom postupovom 1. mieste a Aleš v II. kategórii sa umiestnil tiež na peknom 2. mieste. Obom súťažiacim gratulujeme a Saške držíme palce v celoslovenskom kole, ktoré sa bude konať v júni vo Zvolene.

        • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA kategória D (6. – 7. roč.) – okresné kolo
          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA kategória D (6. – 7. roč.) – okresné kolo

          • Dňa 25. apríla 2024 sa v Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie D. Zúčastnili sa ho 2 žiaci našej školy – Tomáš Laučík zo 7.A triedy a Vavrinec Klinec zo 6.A triedy, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky. Tomáš Laučík sa stal víťazom okresného kola a Vavrinec Klinec sa umiestnil tiež na krásnom treťom mieste.

            Žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a srdečne im blahoželáme.

             

        • Chemická olympiáda - krajské kolo
          • Chemická olympiáda - krajské kolo

          • Dňa 18. apríla 2024 sa na Gymnáziu Michala Miloslava Hodžu v Liptovskom Mikuláši uskutočnilo krajské kolo Chemickej olympiády kategórie D. Našu školu reprezentovala žiačka 9.A triedy Viktória Fiantoková, ktorá v silnej konkurencii obsadila krásne 11. miesto a stala sa tiež úspešnou riešiteľkou. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Gymnastický štvorboj žiakov a žiačok

          • Dňa 10. a 12. apríla 2024 sa konalo na ZŠ M.R.Martákovej okresné kolo v gymnastickom štvorboji žiačok a žiakov základných škôl. Žiaci a žiačky súťažili v akrobacii, preskoku, v behu cez prekážkovú dráhu a cvičení na hrazde. Družstvo dievčat získalo 5. miesto z 8-mich a družstvo chlapcov získalo 4. miesto zo 6-tich. Školu reprezentovali: Simona Antošková, Nikola Lehotská, Viktória Nadzamová, Nela Labašková, Tereza Droppová, Jakub Štofan, Peter Jantošík, Mathias Kutlík, Matej Droppa a Nikolaj Sopóci. Našim žiačkam a žiakom gratulujeme! FOTO

          • McDonald´s Cup - školské obvodové kolo

          • Dňa 16. apríla 2024 sme sa zúčastnili školského obvodového futbalového turnaja McDonald´s Cup, ktorý sa konal v telocvični ZŠ s MŠ Okoličianska. Tu si naši futbalisti a futbalistky zmerali sily s ďalšími školami. Našemu družstvu sa nepodarilo postúpiť na okresné kolo. Školu reprezentovali: Barbora Hudecová, Emma Ester Rusnáčková, Ela Pajunková, Matej Droppa, Jakub Droppa, Mathias Kutlík, Peter Jantošík, Leo Salaj a Nikolaj Sopóci.

          • Kvalifikačné kolo žiačok v malom futbale

          • Dňa 25. apríla 2024 sa naše žiačky 5. a 6. ročníka zúčastnili kvalifikačného kola v malom futbale na pôde ZŠ Okoličianska. Náš tím v zložení Miriam Eva Mikušová, Kristína Klotáková, Zuzana Příhodová z 5.C, Alžbeta Svidranová, Kristína Kraková,Tiffany Kmeťová 6.B, Alžbeta Moravčíková 6.A, Petronela Jurigová, Lea Tomanová 6.B nastúpil v prvom zápase proti dievčatám z Okoličného. Vo veľmi tesnom súboji nakoniec zápas skončil 6:3 v neprospech nás. V poslednom zápase proti dievčatám z Liptovského Jána sme vyhrali 10:0. Náš tím skončil na výslednom 2. miesteVšetkým dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. FOTO

        • Krajské kolo Dejepisnej olympiády
          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 19. apríla 2024 sa konalo krajské kolo Dejepisnej olympiády. Naši žiaci Nela Pavlovičová z IX.A a Matej Balco zo VII.A triedy riešili testové otázky z histórie na pôde Gymnázia Michala Miloslava Hodžu v Liptovskom Mikuláši. Nela Pavlovičová získala v kategórii C 5. miesto a Matej Balco získal v kategórii E 8. miesto. Nela Pavlovičová aj Matej Balco sa stali úspešnými riešiteľmi. Blahoželáme! Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • 22. apríl Deň Zeme si pripomíname od roku 1970. Vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem. Aj my sme si tento deň pripomenuli reláciou v školskom rozhlase a zaujímavými aktivitami v rámci vyučovacích hodín. FOTO

          • Detská ekologická konferencia SEPARÁČIK - Zero Waste

          • 19. apríla 2024 sme boli súčasťou detskej ekologickej konferencie SEPARÁČIKTémou 7. ročníka bol Zero waste, teda život bez odpadu.

            Odpad je symbolom dnešnej doby. Z obrovského množstva odpadu triedime len okolo 39%, čím sa zaraďujeme na posledné priečky medzi štátmi EÚ.

            Naši žiaci si na konferenciu pripravili prezentáciu k zákonu o odpadoch, hru na dobu rozkladovú, puzzle z recyklačných symbolov s ich významom. FOTO

        • Geografická olympiáda - krajské kolo
          • Geografická olympiáda - krajské kolo

          • Dňa 16. apríla 2024 sa v priestoroch Katolíckej Univerzity v Ružomberku uskutočnilo krajské kolo Geografickej olympiády. Našu školu reprezentoval Vavrinec Klinec zo 6.A triedy, ktorý dosiahol vynikajúci výsledok. Vo svojej kategórii F obsadil 7. miesto a stal sa úspešným riešiteľom. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

        • Okresné kolo Pytagoriády pre žiakov 5. - 8. ročníka
          • Okresné kolo Pytagoriády pre žiakov 5. - 8. ročníka

          • V dňoch 9. a  10. apríla 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády pre žiakov 5. - 8. ročníka. Naši žiaci dosiahli nasledovné výsledky:

            5. ročník: 3. miesto Alexandra Benianová 5.B

            6. ročník: 1. miesto Vavrinec Klinec 6.A

            8. ročník: 1. miesto Tamara Tutková 8.B

            Úspešní riešitelia: Adam Makovický 5.A a Šimon Holaza 5.B, Ján Janíček 5.C, Marek Slovík 5.A, Nela Piovarčiová 6.A, Emma Ďuriková 8.A

            Ku krásnym výsledkom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Internetová bezpečnosť, mediálna gramotnosť a nenávistné prejavy na internete

          • 19. apríla 2024 bola pre žiakov 5. - 9. ročníka pripravená preventívna aktivita: Internetová bezpečnosť, mediálna gramotnosť a nenávistné prejavy na internete. So žiakmi sa na túto tému rozprávali lektorky Odboru  prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR.

            Žiaci boli poučení, ako sa majú správať na internete a sociálnych sieťach, čo zverejňovať a čo nie, čo zdieľať, k čomu a ako sa vyjadrovať a písať komentáre, že majú myslieť na svoju digitálnu stopu, overovať si informácie získané zo sociálnych sietí. 

          • Tretiaci získavali športové skúsenosti na turnaji vo florbale

          • Dňa 17. apríla 2024 sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili turnaju vo florbale, ktorý organizovala Základná škola na Demänovskej ulici, v spolupráci so Slovenským florbalovým zväzom. Turnaju sa zúčastnili viaceré základné školy, pričom jednotlivé tímy museli byť zložené z chlapcov a dievčat. Cieľ turnaju bol splnený, zúčastniť sa, zabaviť sa a z chuti si zašportovať. 

    • Kontakty

      • Základná škola Janka Kráľa
      • 044/5533973, mobil: 0911974744
      • školská jedáleň: 044/5533365, mobil: 0911237208
      • Žiarska 679/13 031 04 Liptovský Mikuláš Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje